Energiebesparing voor verwarmingsinstallaties

Vuurvogel is gespecialiseerd in energiebesparing bij verwarmingssystemen voor ieder gebouw.

Welke woning je ook bezit, energie die je niet hoeft te kopen is nog steeds de beste besparing!       

Wij installeren alle verwarmingsoplossingen en analyseren altijd eerst de besparing van een investering. Wie bijkomend wil investeren in een zuinigere woning of een spaarzamer bedrijfsgebouw moet weten of de investering terugverdiend kan worden.

Wij schalen uw gebouw in, zoeken de juiste techniek om te besparen en berekenen het punt wanneer u de investering terug kan verdiend hebben. Zo weet u steeds vooraf of een besparingsmaatregel rendabel is en hoe u dit kan toepassen. Voor ieder gebouw is er steeds een oplossing.

Alle ingrepen dragen bij tot een betere leefomgeving.  Soms volstaan kleine aanpassingen al om energie te kunnen  besparen. 

Maak een afspraak via een van de acties uit ons energiebesparingsmenu! Zo zit je meteen in onze werkplanning en krijg je meteen een bevestiging per mail.
Energiebesparing gegarandeerd!

 

Wartepomp laten plaatsen

Samengevat: Wat doet vuurvogel nu precies?

Wie nu moet kiezen uit de verwarmingsoplossingen die er bestaan moet goed afwegen wat men wil. Wij kunnen u daar bij helpen door mee na te gaan wat u uiteindelijk wilt. Een we kunnen de pro’s en contra’s van iedere oplossing kritisch naast mekaar zetten om zo een rationele keuze te maken. De overheid wil in een bepaalde richting marcheren omdat we nu eenmaal in een overgangsperiode leven hoe we energie kunnen aanwenden en de marsrichting is duidelijk zonder CO2-uitstoot. U heeft een (beperkt) budget en we moeten met zijn allen minder energie verbruiken. 

Het is niet zo erg moeilijk om na het perspectief te kennen en een haalbaarheidsstudie te maken ook tot een conclusie te komen. Maar dat doen we net voor u overweegt te renoveren of wanneer u een beslissing wenst te nemen om uw stookplaats aan te passen. Zo kom je uiteindelijk tot een warmtepomp of een biogasinstallatie of een andere moderne oplossing. Maar pas wanneer we zeker zijn dat het product in uw visie en budget past kunnen we overgaan tot een degelijke installatie waar u nog lang kunt van genieten. Onze sleutels om u te helpen zijn:

 • warmteverliesberekening van de woning
 • projecties van warmteverlies wanneer u moet beslissen hoeveel isolatie u wenst aan te brengen aan de schil van de woning
 • break-evenanalyse van de investering (wanneer is mijn installatie afgeschreven en wat win ik er voor terug in vergelijking met een andere verwarmingsoplossing).

Wij kunnen u helpen bij het plaatsen van de juiste vermogens voor:

 •  Warmtepompen lucht/water (energie uit de lucht)
 • Geothermische warmtepompen (boringen in de bodem en warmte uit de aarde)
 • Warmtepompboiler (warmtepomp om sanitair warm water aan te maken)
 • Condensatieketel (biogas of aardgas)
  Zonnepanelen (elektriciteit/opwarmen water)

Wij helpen u uiteraard ook verder met de keuze voor de warmtedistributie in de woning

 • Vloerverwarming (lage temperatuurafgifte) 
 • ventiloconvectoren  (lage temperatuurafgifte als vloerverwarming te moeilijk is om toe te passen)
 • wandverwarming (lage temperatuurafgifte en in combinatie met infraroodverwarming) 
 • plafondverwarming (om te verwarmen en te koelen)
 • radiatoren (om efficiënt te verwarmen op een zo laag mogelijke temperatuurafgifte)

En uiteraard na keuze van de beste oplossing kunnen wij dit voor u plaatsen, installeren, monteren, afwerken en opstarten!